Wij houden van gebouwen die interactie stimuleren.
Daarom richten we ons op opgaven waarin het belang hiervan evident is. Opgaven waarin ontmoeten, leren en onderzoeken centraal staan. We hebben ruime ervaring opgebouwd in het ontwerpen en bouwen voor werk- en onderzoeksgebouwen, leeromgevingen en bijeenkomstplekken. Onze kracht is complexe opgaven tot heldere en inspirerende omgevingen te maken.
Architectuur, het vormgeven van ruimte, is de essentie van ons vak. We helpen opdrachtgevers om hun dagelijkse omgeving passend te maken bij de doelen van hun organisatie. Van groot naar klein werken we aan alle onderdelen van een opgave en zoeken we de beste oplossingen.
Die vinden we vaak in de kwaliteiten van een locatie, in de dynamiek van routing, in de impact van licht en zicht, en het leven in de materialen die we toepassen. Zo ontstaan persoonlijke en uitgesproken gebouwen die een thuis bieden aan hun gebruikers.
Interieur
Wij vinden dat de beste gebouwen een verhaal vertellen.
Verhalen over de mensen die er leven en over de betekenis van een plek. Om deze zeggingskracht te bereiken werken we consequent aan alle schalen van een opgave, van landschap tot aan het interieur. Zo ontstaat een betekenisvol geheel waarin het interieur vaak het meest tastbare deel is voor gebruikers. We ontwerpen interieurs daarom graag met hen en desgewenst met verwante ontwerpers voor specifieke onderdelen.
Interieurs creëren we binnen onze gebouwprojecten, zoals de circulaire inrichting van Biopartner 5 en het restaurant interieur van De Stal, maar ook als zelfstandige opgaves zoals de leeromgeving van Technolab Leiden en de conceptstore van het Circulair Warenhuis. Voor deze projecten ontwierpen we de vaste meubels zoals balies, keukens en kasten en stelden we de inrichting samen met meubilair, verlichting, stoffering, grafische werk en beplanting. Hergebruik is hierbij steeds vaker een thema. In dat geval kunnen wij ook de inkoop van de inrichting verzorgen.
Onderzoek
Wij menen dat elk project haar eigen belang dient te ontstijgen
Om de transitie naar een volledig circulaire economie te kunnen maken is ontwikkeling van nieuwe kennis essentieel. Elk bouwproject biedt een kans om die kennis te vergroten. Dit vraagt toewijding en vertrouwen van alle betrokken partners, precies de sfeer waarin wij graag werken. Onze liefde voor ontwerpend materiaalonderzoek sluit dan prachtig aan bij de academische kennis en technische know how van teamleden. Steeds vaker lukt het om ontwerpend onderzoek uit te voeren als zelfstandig doel.
Zo realiseerden wij met IMd Raadgevend Ingenieurs het eerste grootschalige stalen donorskelet van Nederland, werken we samen met Naturalis aan monitoring van biodiversiteit en sturen wij momenteel de circulaire productontwikkeling aan van het design label het Circulair Warenhuis.
Strategie
Wij geloven dat goed resultaat voortkomt uit goede organisatie.
Daarom beginnen we elk project met het opstellen van een integrale ontwikkelstrategie. Samen met de opdrachtgever bepalen we de kaders voor het project waarbij beoogd gebruik van een gebouw en financiën centraal staan. We zien dit proces ook als ontwerpwerk. Ontwerpend denken zetten we in om tot de essentie van de vraag te komen.
Vaak worden wij vroeg in het proces betrokken en assisteren wij bij het schrijven van programma’s van eisen. We denken intensief mee met de opzet van de financiële onderbouwing van een project. We adviseren bij het samenstellen van een passend projectteam. Op deze manier zijn wij in staat om hoge kwaliteit en maximale waarde te creëren voor opdrachtgevers.
Zo hielpen we o.a. bij het initiatief voor de nieuwe huisvesting van het DNA contractlaboratorium BaseClear, incubator-organisatie Biopartner maar ook voor restaurant en leerwerkbedrijf De Stal en conceptstore Het Circulair Warenhuis